Четвер, 21.11.2024, 14:44
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 408
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Статті » Природні ліки

У категорії матеріалів: 26
Показано матеріалів: 11-20
Сторінки: « 1 2 3 »

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам


Сік груші має здатність знижувати рівень цукру в крові. Можна грушевий сік пити нерозведеним або з холодною перевареною водою (1:1) по чверті склянки 3-4 рази на день за 30 хв. до їди.



Природні ліки | Переглядів: 1158 | Додав: admin | Дата: 15.03.2010 | Коментарі (0)

  Колючий, відстовбурчено-розга-лужєний кущ або невелике (1 — 4 м заввишки) дерево родини розових. Листки чергові, прості, видовжені або видовженооберне-нояйцевидні, при основі клино­видні, городчасто-пилчасті (зуб­чики залозисті), в молодому віці з обох боків опушені, пізніше — зверху голі. Квітки правильні, двостатеві, одиничні, рідше по 2— З, на коротких голих квітконіж­ках; віночок білий або зеленува­тий, з п'ятьма видовженими ту­пими пелюстками. Плід — куляста або округлоконічна соковита чор­на, з восковою поволокою кістян­ка. Цвіте у квітні — травні. Плоди достигають у вересні. Поширення. Терен звичайний рос­те по всій території України на уз­ліссях, по чагарниках, балках, долинах річок.

Заготівля і зберігання. З ліку­вальною метою використовують квітки (Flores Pruni spinosae), листя (Folia Pruni spinosae), плоди (Fructus Pruni spinosae), кору гілок (Cortex Pruni spinosae) і коріння (Radix Pruni spinosae) терну. Квіт­ки заготовляють в період повного цвітіння рослини. Як тільки росли­на відцвіте, одразу приступають до заготівлі листя. Зібрану сиро­вину розкладають тонким шаром на папір чи тканину й висушу­ють під укриттям на вільному повітрі або в приміщенні з доброю вентиляцією. Плоди збирають во­сени у зрілому стані й викори­стовують свіжими (перебрані пло­ди зсипають у дерев'яні діжки, накривають зверху вологою тка­ниною і зберігають у погребі), переробляють на киселі, компоти, повидло, настойки на вині чи горілці або сушать,на сонці, під на­метами чи в сушарках при темпе­ратурі 45—50°. Сухих плодів ви­ходить 25 % . Коріння терну також заготовляють восени. Його вико­пують, обтрушують з нього землю, миють у холодній воді, розрізу­ють на куски і, розстеливши тон­ким шаром у теплому провітрю­ваному приміщенні, сушать (щоб прискорити сушіння, товще корін­ня розщеплюють уздовж). Кору збирають навесні, з молодих бо­кових гілок (правила заготівлі й сушіння див. у статті Дуб зви­чайний). Готову сировину зберіга­ють у сухому провітрюваному приміщенні. Рослина неофіци-нальна
Природні ліки | Переглядів: 4318 | Додав: admin | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

  Багаторічна цибулинна рослина родини лілійних. Стебло прямо­стояче, просте, облистнене, 60— 120 см заввишки. Листки чергові, оберненоланцетні, хвилясті; верх­ні— ланцетні, гострі. Квітки пра­вильні, двостатеві, великі, білі, за­пашні, догори або косо догори спрямовані, зібрані в коротку ки­тицю. Плід — коробочка. Цвіте у червні — липні.

Поширення. Походить з Середзем­номор'я. Розводять її в садах і квітниках як декоративну рослину.

Сировина. З лікувальною метою використовують цибулини, листя і квітки. Рослина неофіцинальна. Хімічний склад ще не вивчено.

Фармакологічні властивості і ви­користання. В народній медицині рослину використовують як сечо­гінний і знеболюючий засіб. Спир­тову настойку цибулин вживають при водянці, а також як відхар­кувальне при захворюваннях ди­хальних шляхів, що супроводять­ся застоєм великої кількості хар­котиння. Спиртову настойку кві­ток вживають як тонізуючий за­сіб, нею натираються при ревма­тизмі й радикуліті та змащують рани.
Природні ліки | Переглядів: 3236 | Додав: admin | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

Гіллястий, 3—6 м заввишки кущ родини жимолостевих. Пагони сіро-зелені, з жовтуватими соче­вичками і білою серцевиною. Листки супротивні, непарнопери­сті, з 5—7 видовжено-яйцевидними загостреними гостропилчастими листочками. Квітки дрібні, правильні, двостатеві, кремово-білі, у щитковидних суцвіттях з 5 головними гілочками. Плід — чорно-фіолетова куляста кістян­ка. Цвіте у травні — червні. Плоди достигають у серпні — вересні.

Поширення. Трапляється майже по всій території України у лісах по чагарниках, на лісових пору­бах, частіше здичавіло. Подекуди розводять як декоративну рос­лину.

Заготівля і зберігання. Використо­вують кору, квітки, листя, плоди і коріння. Квітки збирають під час цвітіння, зрізуючи все суцвіття. Сушать під наметом з доброю вентиляцією (при повільному су­шінні віночки квіток буріють) або в сушарці при температурі 40°. Після висихання квітки відділя­ють від щитків. Сухої сировини виходить 18—20 % . Строк придат­ності — 3 роки. Квітки (Flores Sambuci) відпускаються аптеками. Кору знімають навесні, плоди — у період повної стиглості. Сушать у печах або сушарках при темпе­ратурі 60—65°. Сухих плодів ви­ходить 15 % ; строк придатності — 6 місяців. Листя заготовляють під час цвітіння рослини. Спочатку його пров'ялюють на сонці, а по­тім досушують у затінку. Сухої сировини виходить 20 % . Коріння копають після дозрівання плодів. Його миють, розрізують на куски і сушать на сонці або в протоп­лених приміщеннях. Сухої сиро­вини виходить 25 % .


Природні ліки | Переглядів: 11276 | Додав: admin | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

  Тому хто не любить грейпфрути через їх гіркуватий присмак, варто переглянути свої ставлення до цього фрукту. Річ у тім, що винуватець характерної гіркоти, флавоноід наригін, знижує активність віруса гепатиту С і затримує на 80% його розповсюдження організмом. Такого висновку дійшли американські вчен після низк експерементів. Спеціалісти стверджують, що противірусні препарати набагато ефективніше боротимуться з підступним вірусом, якщо їх прийом поєднувати з грейпфрутовою терапією.

Природні ліки | Переглядів: 1449 | Додав: admin | Дата: 01.03.2010 | Коментарі (0)


У цих «ультрафіолетових» солодощах зберігається до 80 відсотків літніх вітамінів.

Звідки ранньою навесні узяти вітаміни і мікроелементи для зміцнення імунітету? На початку березня завжди спостерігається їх дефіцит, через що організм слабшає. А допускати цього не можна. Інфекції не дрімають, навколо лютує грип та інша зараза. Не допустити "пробою" можна за допомогою родзинок. Він буквально консервують в собі літні вітаміни (зберігаються на 70-80%) і мікроелементи (зберігаються на 100%), на які багатий виноград.

Ізюм буде корисний тим, хто:

* Хоче зміцнити імунітет. У родзинках містяться речовини-антиоксиданти, зокрема олеаноловая кислота. Завдяки їй клітини не руйнуються під дією вільних радикалів, які нас безперервно атакують, а значить, стає міцнішим весь організм;
* Дратівливий, страждає безсонням, часто скаржиться на поганий настрій. Завдяки вітамінів В1, В2 і В5, які зберігаються в родзинках, і мікроелементу магнію налагоджується робота нервової системи, людина заспокоюється, у нього поліпшується сон;

Природні ліки | Переглядів: 2177 | Додав: admin | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (0)


Чому так важливо мати у нашому раціоні фрукти та овочі? Бо вони необхідні для повноцінного харчування. Ось секрет цілющої дії окремих із них.
Яблуко допоможе знизити холестерин у крові. Це також чудовий засіб від розладу шлунку.
Банани - хороший засіб від стресу, вони заспокоюють нерви, знімають головний біль, регулюють обмін речовин.
Полуниці сприяють очищенню організму.
Джуе корисні для організму сухі фініки та інжир.
Плоди вишні та черешні очищають кров.
Природні ліки | Переглядів: 1474 | Додав: admin | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (0)

Натріть 15 г. кореня селери і залийте літром перевареної води кімнатної температури. Настоюйте 8 годин. Пийте по 100 г тричі на день до їди. Цей напій розслаблює, заспокоює, додає сил. Сприяє тому, що людина краще спить.
Природні ліки | Переглядів: 1331 | Додав: admin | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (1)

1 ст. ложку квітів триколірної фіалки, 1 ст. ложку дзвіночків, 2-3 листочки свіжої м'яти залийте 400 мл. окропу, настоюйте 20-30 хвилин. Пийте цей час впродовж дня перед їдою. Він не лише тонізує, а й сприяє схудненню, втамовуючи апетит.

Природні ліки | Переглядів: 1123 | Додав: admin | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (0)

Дві трави: споиш та пол-пала допоможуть оздоровити нирки та печінку. Півтори столові ложки однієї з цих трав заварити склянкою окропу і тримати в термосі. Заварену траву випивають впродовж дня. Два тижні п'ють одну травичку, два настпупні - другу. Під час очищення травами раз на день їжте редьку, змінюючи чорну і зелену по черзі. Не треба їсти багато: досить 2 ст. ложки в потертому вигляді. Редьку їдять з медом (також 2 ст. ложки) і без хліба. Тим, у когожовчний міхур наповнений камінням, редьку застосовувати як жовчогінний засіб не варто.
Природні ліки | Переглядів: 2340 | Додав: admin | Дата: 24.02.2010 | Коментарі (0)

1-10 11-20 21-26



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz