Непереборне юажання кожного городника - мати оаові якомога раніше. Якщо є можливість, роблять штучний прогрів грунту під культури, які хочуть отримати в ранні строки. Для цього ділянку вкривають на 7-10 днів чорною плівкою. Пілся її знімання насіння висаджують або виставляють заплановані культури. Коли з'являться сходи, поставити дуги, знову накрити їх плівкою.
Як тільки грунт буде готовий до обробітку, ділянку слід заборонувати або розпушити граблями. Це зменшує втрати вологи та створює хороші умови для проростання насіння. Через 2-3дні землю розпушують на глибину 4-5 см, обов'язково вирівнюють верхній шар грядок граблями, злегка ущільнюють і проводять посів. Після того грунт бажано ущільнити. Це сприяє хорошому контакуту з насінням, унаслідок чого прискорюється поява сходів, і вони з'являються одночасно..
Для висівання на розсаду насіння треба старанно готувати. Одним із найпростіших методів є замочування у талій сніговій воді, нагрітій до температури +15-20 градусів. Відтак насінина набагато швидше проростає та дає кращі сходи. Допоможе підготувати до посіву й інший спосіб, що застосовуєть досвідчені садівники та городники. Насіння вони занурюють у рожевий розчин марганцівки на 20-30 хвилин. Після такої "ванни" зернятка ще на 6-7 годин занурюють у медовий розчин -чайна ложка меду на склянку води. Є й інший народний метод стимуляції для насіння.....
Щоб він був, необхідно на городі восени належним чином підготувати грунт для садіння овочевих культур. Землю перекопують на глибину близько 25-30 см, вносять органічні або мінеральні добрива, але грудки при цьому не розбивають. Тоді земля краще промерзне і накопичть більшу кількість вологи під час весняного танення снігу. Одночасно готують грядки для підзимової сівби ...
Роплановуючи взимку город під майбутню сівбу, обов'язково слді врахувати попередників. Так, капусту висаджують там, де досі росли огірки, кабачки, горох, квасоля, картопля, багаторічні трави. Томати перець розміщуйте після цибулі, огірків, капусти, пшениці, вівса та інших зернових.