Для висівання на розсаду насіння треба старанно готувати. Одним із найпростіших методів є замочування у талій сніговій воді, нагрітій до температури +15-20 градусів. Відтак насінина набагато швидше проростає та дає кращі сходи. Допоможе підготувати до посіву й інший спосіб, що застосовуєть досвідчені садівники та городники. Насіння вони занурюють у рожевий розчин марганцівки на 20-30 хвилин. Після такої "ванни" зернятка ще на 6-7 годин занурюють у медовий розчин -чайна ложка меду на склянку води. Є й інший народний метод стимуляції для насіння. Так, упродовж 12-1 годин його тримають у воді з-під вимочених грибів. Ці лісові дари мають великий набір мікроелементів. Цим і пояснюється феномен, що насіння, котре вимочене у такому "розсолі" , доволі міцне й добре витримує похолодання.