стабілізатор Е 1442 — генно- модифікований кукурудзяний крохмаль. Стабілізатор, загусник. Він має здатність сильно розбухати й утримувати форму при різких змінах температури. Його дія на людський організм не вивчена, хіміки не можуть сказати, як він розщеплюється і чи розщеплюється взагалі. В основному застосовується в якості стабілізатора в'язкості. Е 1442 взагалі наявний майже у всіх дитячих йогуртах. У невеликій кількості він не шкодить здоров’ю, але коли Е 1442 складає більше 10 % маси продукту, то в людини розвивається діарея, розширяється апендицит, уражуються нирки. Навіть у допустимій пропорції ця добавка недозволена для вживання в їжу дітям, які не досягли трирічного віку. Сам же Е 1442 – генно-модифікований крохмаль, який як загусник використовують практично всі виробники йогуртів.
 
|