Як стверджують спеціалісти, капусту цілком можна назвати протираковим продуктом. Вона містить у собі величезну кількість антиоксидантів - речовин, що перешкоджають окисленню, а значить призводять до канцерогенезу. Капуста є джерелом рослинної клітковини, яка стимулює діяльність кишечнику, зменшуючи тим самим вплив канцерогену на шлунково-кишечний тракт. Цілющі властивості мають більшою чи меншою мірою всі сорти капусти. У білокачанній капусті міститься величезна кількість вітамінів С та РР. На позбавлена вона й рослинної клітковини. Корисна качанна капуста у всіх видах, але восени будуть особливо доцільними у споживанні салати з цих овочів. Цвітна капуста має чудові смакові властивості і низьку калорорійність, а крім того, сприяє зниженню апетиту. Для тих хто вирішив закріпити результат свого схуднення, досягнуті влітку, має сенс включити цвітну капусту в свій раціон. Ще однією причиною такого кроку можна назвати багатий вміст мікроелементів, яких при низькокалорійній дієті організму не вистачає.