Коли говоримо про редьку, одразу спливає в пам'яті приказка: "Набридло гірше гіркої редьки". І справді , через те, що в редьці багато гірчичних олій, споживати її можуть не всі, багатьом, до речі, редька навіть протипоказана. Отож, у кого є проблеми зі здоров'ям, варто порадитися з лікарем щодо збагачення свого раціону редькою. У природі немає нічого зайвого. Скажімо, японці взагалі не зрозуміють нашої логіки. Для жителів Східної Азії редька аж ніяк не гірка, а просто смачна. Цей овоч у них називається дайкон. До того ж, він основний у раціоні. Адже цукрів і білків у редьці більше, ніж у її рідній сестрі - редисці та у двоюрідній - ріпі. А за вмістом кальцію, калію та магнію редька поза всякою конкуренцією. Редька здавна використовувалася в народній медицині, адже вона сприяє травленню і допомагає лікувати простуди. Відомо, що найбільший лікувальний ефект має чорна редька.
 
|