Картоплю краще солити, як тільки закипіла вода. Тоді вона звариться значно швидше й не розварюватиметься.
Картопля смажиться швидше і буде смачнішою, якщо її попередньо опустити на декілька хвилин у гарячу воду і дати обсохнути, перш ніж поксласти на сковороду.
Смажать картоплю на сильно розігрітій сковороді й солять, коли скибочки підрумяняться з усіх боків. Якщо посолити картоплю до того, як утвориться скоринка, сік з неї витече, змішаються з жиром, скибочки втратять форму, колір і смак.
Не залишайте почищену картоплю і не варій її у холодній воді. Це теж пиводить до руйнування вітаміну, який підтримує нашу імунну систему. Не розбавляйте холодним молоком картопляне пюре, від пюре матиму сірий колір. Перш ніж розбавити пюре, нагрійте молоко до кипіння. Гаряче молоко потрібно додавати в пюре поступово.
Почищені бульби краще склдаати в скляний посуд або каструлю із нержавіїчої сталі. В алімінієвому й емальованому посуді картопля темніє й втрачаєвітамін С.
Щоб картопля, яку в варите в "мундирі", не розварювалася, додайте до води більше солі.
Щоб шкіра рук не темніла при чищенні картоплі й інших овочів, їх потрібно попередньо потерти оцтом або під час чищення періодично обполіскувати у воді з оцтом.