Оптимальна температура для зберігання практично всіх консервів - близько нуля градусів. Чому саме така? Та тому, що консерви і маринади замерзають за температури мінус 2-3 градуси, а солодкі кампоти при 5-6 градусах. Певною мірою морозостікості надают їм сіль та цукор. Замерзаючи, овочеві консерви, маринади та компоти втрачають значну частину свої корисних властивостей і навіть можуть зіпсувтаися. А от варення витримує до мінус 30 градусів. Наіть якщо воно і замерзне, то пілся розморожування не втрачає своїх поживних якостей. Не рекомендується піддавати заморожувнню мариновані огірки та засолені гриби. Якщо вони все-таки замерзнуть, то розморожувати їх можна буде тільки один раз - перед вживанням. Загалом більшість правильно приготовлених консервів добре зберігаються за кімнатної температури, не змінюючи ні смакових ні інших якостей.
 
|