У велику, наповнену водою посудину поставити каструлю меншого розміру, з ручкою. В меншу каструлю покласти гарнір, налити суп, соус чи крем, які легко підгоряють. Це робиться для того, щоб підігріти або зберегти теплими, не боясичь, що става підгорить чи збіжить. Вода у великій посудині повинна бути увесь час намежі закипання. Слід остерігатися, щоб при закипанні вода не потрапила у внутрішню каструлю. Це простий варіант водяної бані. Звичайно, ще зручніше буде користуватися спеціальним посудом для водяної бані. Наприклад каструлбкою з подвійними стінками. Можна цю процедру провести у духовці. У широку посудину налити воду, в неї поставити миску, заповнену кремом чи соусом, і всю цю спроруду розмістити в духовці. Можна скористатися піддоном для печені, наливши в нього води.