Дверцята духовки мийте теплою водою і нейтральним мийним засобом без абразивів. Деталі з алюмінію чистять ганчіркою, змоченою олією, а потім промивають мийним засобом, який не містить спирту.
Нержавіюча сталь миється легко. Але якщо на ній з'явилися темні плями, не намагайтеся позбутися їх за допомогою жорсткої щітки, губки або мийними засобами - замість темних плям ви отримаєте матові. Знайдіть у продажі спеціальні засоби для чищенні нержавіючої сталі.
Емальовані та хромовані поверхні достатньо промити тепловою водою із милом або будь-яким мийним засобом, що не містить абразивів. Не використовуйте засоби для чищення посуду.
Деякі сорти копчених ковбас важко почитисти від шкірочки, тому таку ковбасу треба покласти на півхвилини у холодну воду, пілся цього шкірку содна зняти без сосбливих зусиль.
Оцет не тільки ідеально замаринує м'ясо для шашлика, але й очистить кухлі від застарілих плям чаю і кави: у кухоль потрібно налити дві чайні ложки оцту залишити на кілька хвилин, вилити оцет з кухля і вимити миючим засобом.
При приготуванні страв з моркви потрібно враховувати, що каротин добре засвоюється, коли він розчинений в жирах, тому блюда з сирої моркви слід заправляти сметаною, майонезом.