Оцет не тільки ідеально замаринує м'ясо для шашлика, але й очистить кухлі від застарілих плям чаю і кави: у кухоль потрібно налити дві чайні ложки оцту залишити на кілька хвилин, вилити оцет з кухля і вимити миючим засобом.
При приготуванні страв з моркви потрібно враховувати, що каротин добре засвоюється, коли він розчинений в жирах, тому блюда з сирої моркви слід заправляти сметаною, майонезом.
Петрушка, кріп, м'ята зберігаються свіжими протягом декількох днів навіть у найбільшу спеку, якщо їх зберігати в щільно закритому, повністю сухому посуді. Але простежте, щоб зелень теж була сухою.
За три тижні до збирання цибулі-ріпки всі роботи по догляду за нею припиняються, інакше посилюється ріст зелені цибулі і припиняється її дозрівання. Цибулю-ріпку збирають відразу після того як поляже її пір'я. Якщо залишити її в землі - збільшиться небезпека захворювання. Якщо вже так трапилося, то можна оздоровити цибулю, знімаючи шар за шаром цибулиння поки цибуля стане чистою. У процесі зберігання цибуля покриєтьс ятонким сухим шаром.