Пів години на сніданок, годину на обід, а вечерю - ворогу! - Здоров'я - Корисні поради, замітки, рецепти
Четвер, 24.07.2014, 19:19
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 389
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 0
Гостей: 0
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Здоров'я

Пів години на сніданок, годину на обід, а вечерю - ворогу!
   Найбльша мрія зайнятих людей - щоб у добі було хоча б 32 години, бо не вистачає часу на сім'ю, дитину, перукарню, візит у кіно... Та навіть попоїсти нормально неможливо, бо ранок починається з телефонних дзвінків, поспішливих рішень, шаленого темпу. Багато хто снідає за комп'ютером у кабінеті, обідає нашвидкоруч у найближчого кафе, а ввечері, повертаючись з роботи, купує в супермаркеті щось більш-менш готове, бо стояти біля плити вже й сил немає. Якщо такий стиль життя змішаний на щоденному нервовому напруженні і сидячій роботі (кабінет-автомобіль-диван), - проблеми у здоров'ї гарантовано!
Ми є те, що ми їмо ...
Бліде обличчя, на якому з'являються висипання, сонливість, швидка втомлюваність, роздратованість і незадоволення життям, - все це свідчить про те, що треба переглянути свій раціон і спосіб життя. Віднедавна з'явилося надто багато продуктів, присмачених емульгаторами, конскрвантами, барвниками - різноманітною "хімією", яка, здавалося би, полегшує життя й економить час, проте підступно і впевнено б'є у слабке місце в організмі Не кожен витримає довго так харчуватися. Кава натше зранку, пластівці, їжа швидкого приготування, яку достатньо лише залити окропом, бутерброди "всухом'ятку", копчене, смажене, солодке - скажіть, чи ви таким не зловживаєте. Уважно погляньте на себе у дзеркало - стан шеіри розповість, як ви живете і чим харчуєтесь. Не помітили здорового рум'янцю і блку в очах - беремось за себе!
Вмили обличчя, помийте і шлунок
Для такої процедури радять підібрати якісну негазовану (!) воду. Хтось обтраю мінеральну, хтось - талу, хтось - відстояну водопровідну - як собі забажаєте, але процедура обовязкова. Кімнатної темпераьури вода вмиє шлунок і "запустить" його роботу. Можна додати до води соку цитрини і чайну ложку меду. Їсти після цього відразу не треба. Зробіть зарядку, прийміть ранковий душ, одягніться, приготуйтесь до виходу на роботу, завчасно виділивши собі півгодини на сніданок.
Їмо красиво!
Важливо, щоб прийом їжі відбувався у гарній атмосфері. Не ховайте у шафу гарну скатертину, красиві тарілки, дорогі прибори. У кого на кухні стоїть телевізор - бажано забрати його з цієї кімнати. Те ж стосується і тих, хто поєднує сніданок з переглядом свіжих газет чи прочитуванням кількох сторінок улюбленої книги. Сконцентруйтесь на їді. Розраховуйте час заздалегідь таким чином, щоб їсти, старанно пережовуючи, відчуваючи смак страви, - тоді вона піде на користь. Апетит з'являється під час їди, а відчуття ситості - за 15 хвилин після початку їди. "Дориватися" до їжі з надмірним апетитом не можна, бо так може зашкодити навіть свіжа і здорова їжа. Півгодини на сніданок цілком достатньо. Це може бути каша, молочна страва, омлет...
Не рекомендується вживати популярні пластівці, бо всі вітаміни та поживні речовини звідти вже витиснуті. Але якщо вибирати між канапками із ковбасою та плістівцями, то вже карще запарити пластівці - шкоди буде менше. Добре, якщо до каші додаєте курагу, родзинки, горіхи, трошки меду замість цукру - за зиму організм виснажився і потребує такої "підтримки". Починати день з кави не варто, при всіх плюсах цього напою, він піднімає кислотність та "дратує" стінки шлунка. Спочатку дайте шлунку здорову страву, а вже потім можете собі дозволити філіжанку кави для бадьорості.
Для дорослої людини, яка зайнята на роботі, достатньо харчуватися 3-4 рази на день, організувавши правильно графік роботи, щоб достатньо було часу на обід. Виділіть годину для того, щоб попоїсти гарячої першої страви щодня. Багато хто виключає з раціону м'ясо, замінюючи білками рослинного походження. Для дорослих такі експеременти можливі, проте для дітей м'ясо обов'язкове, і харчуватися діти повинні частіше за дорослих - це життєва необхідність для нормального і рівноцінного розвитку.
Пити до чи після їди?
Жінки, які прагнуть схуднути, дискутують над питанням, коли ж пити: до їди, під час чи після. Побутує думка, що ті, хто п'є до прийому їжі, худнуть, хто запиває відразу їжу - утримує масу тіла на місці, а хто п'є після їди - поравляється. Дієтологи також мають різні думки з цього приводу, проте усі одностайні в тому, що розводити страви запиванням не варто, бо тоді їжа довго перетворюється. Проміжок між прийомом страви і питтям повинен бути не менше як півгодини. До їди чи пілся їди - як соді забажаєте, але дайте стравам перетравитися. Якщо їжу запивати - виникає важкість у шлунку, відчуття "застою" - їжа важко і довго травиться. Тому не ускладнюйте роботу організму, бо звідси починаються весь дискомфорт.

Після сьомої не їжте!
Увечері ніхто з медиків не рекомендує наїдатися. Кишково-шлунковому тракту необхідний відпочинок, а не "понаднормова" робота уночі. Сон на повний шлунок буде неспокійним, адже організм не відпочиває повноцінно. Тому вечерятйе до сьомої години вечора. Перед сном можна з'їсти яблуко чи випити кефіру, не перевантажуючи шлунок.
Основа харчування - рослинна корисна їжа. Сирі овочі і фрукти - найцінніші для організму. У цей час відчуваємо дефіцит вітамінів: яблука "побабчені" після зими, цитрусових багато їсти не можна, тому використовуємо те, що маємо: квашену капусту - джерело вітаміну С, моркву, буряки, редьку. Робиом салати, проте на нерафінованій(!) рослинній олії. Сирі овочі і фрукти повинні бути у раціону щодня. Онкологи рекомендують впродовж дня з'їдати п'ять різних видів фруктів: скажімо яблука, ківі, мандарини, гранат, хурму. Небагато, але різного, - щоб організм поповнявав свої запаси корисних речовин.
Дуже уважно підбирайте продукти харчування. Здорова і корисна для українців їжа: буряк, картопля, гречка, морква - усім доступні продукти і є найкориснішими. Не ватро робити багатокомпонентних салатів, вишукуючи щось "заморське" і дороге. Не відомо, як сприйме це організм, чи не відгукнея алергією. Для здорового харчування не потрібно багато зусиль - необхідно лише бажання зробити своє життя якіснішим.

 









Категорія: Здоров'я | Додав: admin (10.03.2010)
Переглядів: 2330 | Рейтинг: 1.3/3
Всього коментарів: 0




Ім`я *:
Email:
Код *:



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2014

Зробити безкоштовний сайт з uCoz