Яйця варити треба вміти - Господині - Корисні поради, замітки, рецепти
Четвер, 08.12.2016, 17:17
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Господині

Яйця варити треба вміти
Кілька порад господиням щодо приготування яєць: варених, жарених ... :

  • Під час варіння яйце не лопне, якщо тупи кінець проколоти голкою
  • Надтріснуте яйце треба покласти в друшляк і трохи потримати над парою. Білок затвердіє і яйце можна доварювати у воді.
  • Чйце круте варять 8-10 хв, некруте - 4-5 або 2,5-3 хв. Тривалість варіння засікають з моменту закипання води.
  • Шоб яйце не тріснуло при варінні, воду соялть або на дно посуду, в яко мц варять, кладуть малц тарілку.
  • Щоб зварити дієтичне яйце, воду доводять до кипіння, знімають з вогню, кладуть яйце і щільно закривають посуд.
  • Для того, щоб варене яйце добре очищалося, його після варіння опусають у холодну воду.
  • Яйце, яке лопнуло найкраще чистити під стуменем води.
  • Чищені варені яйця краще зберігати у солоній воді у прохолодному місці.
  • Яйце, зварене на круто, їдять неіржавіючою ложкою. Срібна ложечка почорніє.
  • Гусячі та качачі яйця часто містять шкідливі організми, тому їх потрібно варити не менше як 10 хв.
  • Щоб відрізнити варене яйце від сирого, слід надати йому обертового руху на рівній поверхні (стіл, дошка). Варене яйце обертається довго, а сире - відразу зупиняється.
  • Для збивання яйць слді користуватися фарфоровим, фаянсовим посудом або емальованим без ушкоджень. Перед збивання білок слід охолодити (білок старих яєць погано збивається).
  • Коли білки погано збиваються, слід додати кілька крапель лимонної кислоти або дрібку солі, щоб поліпшити структуру піни і запобігти зсіданню збитих білків. Під кінець збивання додаюь цукрову пудру.
  • Жовтки яєць довше збережуться, якщо їх покласти у холодну воду.
  • Яєшню смажать на малому вогню. Чисту сковороду перед смаження добре нагрівають і протирають (не миють!) водою.
  • Омлет буде ніжним, якщо в нього додати невелику кількість молока або води (на 4 яйця 4 ложки рідини), а потім цю суміш вилити в розігрітий жир і підсмажити. Жиру треба класти небагато, тому що сам жовток містить жир.

 









Категорія: Господині | Додав: admin (02.04.2010)
Переглядів: 5324 | Теги: яйця, кухня, готувати, господині | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0




Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2016

Зробити безкоштовний сайт з uCoz