Четвер, 18.04.2024, 21:15
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 408
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Здоров'я

Які продукти викликають рак і які йому запобігають

У засобах масової інформації час від часу з'являються повідомлення про ті чи інші продукти, які є профілактичними у запобіганні злоякісним утворенням. Ніби помічними для цього є капуста, морква, помідори, зелений чай. Натомість червоне м'ясо, навпаки, може пришвидшити цю патологію. Що ж насправді доведено медичної онкологічною наукою?
Не раз доводилося чути, що для запобігання злоякісним захворюванням слід у більших дозах і регулярно забезпечувати свій організм вітаміном С чи вітаміном А, селеном, міддю, іншими мікроелементами. Що вдомо сьогодні з точки зору доказової медицини? Не встановлено жодного продукту, який би безумовно забезпечував профілактику злоякісних захворювань або, навпаки, сприяв би цій страшній недузі. Американське протиракове товариство дає таку рекомендацію: для того, щоб знизити вірогідність захворювань на рак, людина повинна щодня вживати 6-7 різних видів овочів і фруктів - свіжих чи свіжозаморожених. Таке розмаїття забезпечує організм хоч і невеличкою, але постійною кількістю різних вітамінів, мікро- і макроелементів. Треба, щоб ми отримували достатню кількість клітковини. Вона запобігає деяким видам раку товстої кишки. Доведено, що тваринні жири є шкідливими з точки зору розвитку злоякісних захворювань і треба обмежити їх у щоденному раціоні. Це не означає, що жирне м'ясо, скажімо, свинину, треба виключити із свого меню. Такі радикальні кроки, мабуть, не потрібні. У харчуванні не повинно бути перекосів у якийсь один бік.
Чимало людей п'ють зелений чай із надією, що він захисить їх від раку... Протипухлинні властивості його не доведені. Зелений чай дуже поширений в Японії. Але ця країна займає одне з перших місць саме з онкологічних захворювань, наприклад, шлунка.
А як же ж на рахунок кави? Висловлювалися деякі підозри, що кава може мати канцерогенну дію і викликати, скажімо, рак підшлункової залози. Це захворювання відчутно зростає у розвинених країнах. Але достовірного науковго дослідження онкологічної небезпеки кива немає. Так само, як і її профілактичної дії. Надмірне вживання кави може призвести до інших захворювань, наприклад, серцево-судинних. Але поміркованої кількості доброї кави не слід боятися...

     









    Категорія: Здоров'я | Додав: admin (18.03.2010)
    Переглядів: 1974 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0




    Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
    [ Реєстрація | Вхід ]



    Пошук

    Друзі сайту
      Афоризми, смс, прикмети

    Найкращі аватари

    Найкращі Українські смс


    Copyright MyCorp © 2024

    Зробити безкоштовний сайт з uCoz