Приготування вина - Різні - Корисні поради, замітки, рецепти
Неділя, 04.12.2016, 23:25
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Різні

Приготування вина
Приготування вина розпочинається ще з виноградника..Винороб слідкує за дозріванням винограду, розчищає лозу, дбає про те щоб кожна грона поглинала якомога більше сонячних променів.Виноград вирощений в тіні не дасть того букету смаків, як той що під сонячними променями. Та й в такому винограді буде менше глюкози, яка грає значну роль у бродінні...Також значну роль відіграє те на якому грунті вирощений виноград. Коли виноград достиг його обривають, потім відділяють від гребенів.Відділяти виноград від гребнів потрібно, оскільки вони будуть давати вину терпкий неприємний присмак.  За кілька днів до збору врожаю потрібно приготувати винні закваски. Для цього потрібно зірвати 3-4 грони винограду, з якого буде виготовлятись вино і покласти кожну в окрему посудину(грони не потрібно мити, оскільки на них живуть винні дріжджі, які спричинять бродіння).Через кілька днів закваски будуть готові..Тепер слід на запах визначити найкращу закваску... 
      Відділений виноград слід потовкти, найкраще вручну, як робили це давні винороби (найдорожчі сорти шампанських вин ще й досі виготовляють вручну) . Потім помістити готову суміш в якусь ємкість(памятайте використовувати слід скляний, дерев'яний, покритий емаллю або з нержавіючої сталі посуд) і влити відібрану закваску, а потім все ретельно перемішати.    
Отак виглядає приготовлена сировина.
сорт: Каберне-совіньйон
      Посудину з суслом(виноградний сік зі жмихом) потрібно поставити в приміщення з температурою не менше 20 градусів(оптимальна температура для процесу бродіння сусла) і закрити від мушок, які миттю злетяться на запах бродіння. Чотири рази на день сусло потрібно перемішувати, а через 3-4 дні злити забродивший сік в скляний бутль і закрити водяним затвором, чи гумовою пальчаткою, в крайньому разі презервативом. Віджатий жмих залити водою (води повинно бути вдвоє менше ніж віджатого соку) і поставити на повторне бродіння. Знову через 3-4 дні віджати жмих і отриманий сік долити до того, що був віджатий раніше. Бутль закрити водяним затвором (можна купити на будь якому ринку) і поставити в тепле місце(не менше 20 градусів).
Віджатий забродивший сік. Бутль герметично закритий.

Сік розведений водою. Бутль закритий водяним затвором


       Тепер головне щоб зберігався температурний режим на рівні 20 градусів і чекаємо 15 - 20 діб..Саме цей час вино активно грає. Через 15-20 діб його потрібно зняти з осаду, який утворився внаслідок бродіння виноградного соку. Робити це слід обережно, щоб осад залишився на дні бутля. Можна переливати легенько через край, але краще скористатись трубочкою, яку слід опустити на дно бутля але не достаючи до осаду 2-3 см. Потім бутль слід ретельно вимити, а до вина можна добавити цукор в розрахунку 200 - 300 грам на 10 літрів - від цього буде залежати міцність готового вина. Залити вино назад в бутль і знову поставити на бродіння. При необхідності (коли утворюється багато осаду) потрібно декілька разів зняти з осаду. По закінченню бродіння (настає тоді коли через водяний затвор перестає виходити вуглекислий газ)  відбувається процес освітлення вина - тобто всі частинки, які спричинюють помутніння осідають на дно посудини. Знову вино слід зняти зосаду і розлити в пляшки, закоркувати і поставити в погріб. В погребі вино остаточно проходить освітлення, причому цей процес триває 4-5 років, а взагалі чим довше вино витримується тим кращий воно має букет смаків.
       Таким чином можна приготувати вино з будь-якого винограду. І щоб воно було справді достойне уваги - потрібно дуже багато попрацювати, вкласти душу і бажання отримати не алкогольний напій для упивання, а справді смачне, справжнє вино - напій Богів.
  

 









Категорія: Різні | Додав: admin (14.10.2011)
Переглядів: 2457 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0




Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2016

Зробити безкоштовний сайт з uCoz