Четвер, 28.03.2024, 14:24
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 408
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Різні

Як виготовити виногрдне вино у домашніх умовах
вино
 Отож, готуємо сусло: виноград мити для вина не можна, на його поверхні і винні дріжджі. Обірвіть тільки добре достиглі ягідки у емальований посуд.
Руками роздушіть усі ягідки. Додайте до сусла цукор, з розрахунку 50 грамів цукру на 1  літр сусла. Накрийте кришкою і поставте в тепле місце для бродіння на 5 днів. Щоранку перемішуйте сусло. Через 5 днів виноград підніметься догори, віддавши весь свій сік.
Акуратно зцідіть через трубочку в скляну посудину сік. До цього соку треба додати цукор з розрахунку близько 250 грамів на 1 літр соку, враховуючи те , що ви вже поклали у сусло.  (Оскільки у нас виноград не набирає потрібної кількості цукру, тому краще додавати цукор). Чим більше цукру, тим міцніше вино.
Заздалегідь розчиніть цукор у невеликій кількості соку й вилийте в посудину, у якій бродитиме вино. Наповніть бутель не до самого верху, залиште місце для бродіння.

Головне правило при виготовленні вина - не допустити потрапляння повітря у посудину з майбутнім вином. Для цього треба поставити водяний заслін (є спеціальна кришка, яку можна купити в магазині). Закрийте цієї кришкою, налийте трохи води в неї й залишіть вино мінімум на 21 день для бродіння, температура повітря в приміщенні 20 градусів оптимальна для вина.
Через 21 день, також акуратно, через трубочку, розлийте вино у пляшки, у яких його зберігатимете. Закоркуйте.
Залишилося освітлити вино. Є досить простий спосіб: нагрійте вино до 40 градусів і різко охолодіть. Якщо починаються перші приморозки, виставте нагріте вино на вулицю. Коли воно достатньо вистудиться опустіть горлечком у віск чи парафін і залишіть у темному прохолодному місці на зберігання. Повністю воно дозріє через 40  днів, чим більше вино стоїть, тим кращий його смак.

До речі:

- ємність для бродіння потрібно ставити обов'язково на килимок, щоб денце не мерзло;
- кількість днів бродіння мінімум 21 день, але краще стільки, скільки виходять бульбашки у водяний заслін, до повного припинення бродіння:
- зцідивши перший раз, вино потрібно залишити на місяць, процес називається - дозрівання, при цьому в ємність на дно випадає винний камінь. Цей процес має відбуватися в тихому місці, де не гримають двері, не бігають діти. І тільки після дозрівання його зливають, розливають у пляшки під горлечко і закорковують. Якщо любите вино із присмаком терпкості, додайте в процес бродіння мелених виноградних кісточок, які випали на дно ємності при закладанні сусла.

 









Категорія: Різні | Додав: admin (29.10.2010)
Переглядів: 18461 | Рейтинг: 2.2/13
Всього коментарів: 0




Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz