Червневі клопоти хорошого господаря у саду - Домашнє господарство - Корисні поради, замітки, рецепти
Неділя, 11.12.2016, 03:19
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Домашнє господарство

Червневі клопоти хорошого господаря у саду
Регулярно прорихлюють землю і знищують бур’яни навколо стовбурів плодових дерев. Виполоти зілля треба завчасу, щоб воно не зацвіло й не висипало насіння.
Молоді пагони, що з’являються на стовбурах дерев, видаляють.
Підживлюють смородину: на 10 л води – 1 л густого коров’яку, 20 г сечовини, 40 г калійного добрива, 50 г суперфосфату. На один трирічний кущик смородини беруть 3–4 відра, на десятирічне дерево – 10 відер. Опісля ґрунт бажано прорихлити. Таке поливання не завадить і плодовим деревам.
У другій половині червня обприскують яблуні та груші, аби захистити їх від плодожерки, парші і плодової гнилі. Дерева обробляють ентобактерином (100 г на 10 л води). Опалу зав’язь збирають та знищують, оскільки її часто вражає плодожерка.
Паралельно на деревах проводять так зване нормування плодів – на суцвітті лишають 2–3 зеленці. У цей період варто подбати про підпори, які доведеться встановити під гілки зі щедрим врожаєм.
На пагонах малини та ожини, що заввишки 60–100 см, прищеплюють верхівки, аби стимулювати ріст нових гілок, а це збільшить урожай наступного року.
На ділянках полуниці видаляють «вуса», лишаючи тільки ті, що потрібні для розсади, їх прикопують. Під плодоносні кущі підстеляють солому або тирсу.
На городі
Після 10 червня у відкритий ґрунт висаджують пізні помідори (між ранньою капустою), розсаду теплолюбних культур: кавуна, дині, баклажанів.
У першій декаді сіють цвітну капусту та огірки пізніх сортів, чорну редьку. Повторно висівають редиску, салат, шпинат.
Наприкінці місяця пасинкують помідори і підв’язують їх до опори. Найліпше пасинкувати ножицями, залишаючи пеньок, тоді пасинок не відростатиме. Двічі-тричі на місяць томати підживлюють розчином коров’яку, курячого посліду.
Проріджують моркву, петрушку, столові буряки. У цибулі, щавлю, ревеню, любистка видаляють квітучі стрілки.
Огірки у фазі п’ятого-шостого листка прищеплюють, щоб розвивалися бокові пагони, адже саме на них ростуть переважно жіночі квіти. Підживлювати, як і помідори.
У квітнику
Висаджують розсаду айстр і чорнобривців, сальвії, фуксії, пророслі жоржини (на відстані 50 см). Встановлюють підпори для гладіолусів, їх поливають 0,1-відсотковим розчином марганцівки.
Викопують тюльпани й гіацинти. Цибулини підсушують під накриттям і до осіннього висаджування зберігають у приміщенні, що провітрюється.

 









Категорія: Домашнє господарство | Додав: admin (10.06.2010)
Переглядів: 1301 | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0




Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2016

Зробити безкоштовний сайт з uCoz