Обліпиха - справжня комора вітамінів. Вітаміну C у ній стільки ж, скільки в смородині, але з обліпихи вітамін засвоюється краще, а каротину значно більше, ніж у моркві, до якої ще треба додавати олію. Провіиамін A (каротин) дуже добре допомагає у боротьбі із застудними та інфекційними хворобами. Вітамін E усуває слабкість мязів, дистрофію, позитивно впливає на серцево-судинну систему. 100г ягід обліпихи - це дві добові норми вітаміни C і P. Вітамін K нейтралізує внутрішні коровиливи ( у шлунку, кишечнику). Вітамін B нормалізує вуглеводний обмін. B2 і B6 побрітні для нормальної роботи шлугково-кишкового тракту. Соком свіжих ягід змазують ділянки з ерозією й виразками.
 
|