Тістові тонкощі - Господині - Корисні поради, замітки, рецепти
Четвер, 08.12.2016, 17:19
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Господині

Тістові тонкощі

Хочете, щоб у вас виходили найсмачніші пельмені, пироги й торти? Тоді запамятайте:

  • Замішуючи тісто для пирогів, булочок, рулетів борошно сипте в рідину. Для млинців, оладок, бісквіта, смизу - рідину вливайе в борошно.
  • Прісне тісто замішують густіше, ніж дріжджове. Якщо покласти у нього кілька яєць, а рідини додати менше, то сформовані з них пельмені або вареники не розвариватимуться при варінні. Чим тонше розкачати прісне тісто, тим вдаліші вироби з нього.
  • Листкове тісто після замішування обовязково потримайте на холоді не менши години.
  • Не треба змащувати перед випічкою край виробів з листкового тіста збитим яйцем. Липкі краї не дадуть йому піднятися.
  • Деко для випічки листквого тіста не змащують жиром, можна змочити їх водою.
  • Тонке розкатане тісто важко перекласти на деко. Посипте його борошном, нагорніть на качалку й розгорніть над деком - тісто не розірветься.
  • Вологе, липке тісто покрийте пергаментом й розкачайте через нього. Або розкачайте його пляшкою. наповненою холодною водою.
  • У недомолене тісто влийте солі, розчиену у невеликій кількості води або молока, і ретельно промішайте.
  • У тісто на соді молоко підливайте тільки холодне.
  • Варто перекласти соду в тісто - і пиріг вийде темного кольору з неприємним запахом.
  • Пісочне тісто не можна місити довго- воно стане щільним, твердим. Краще замішувати його вручну. Перед випічкою поставити остудити мінімум на 30 хвилин.
  • Бісквітне тісто замішіють швидко й випікають відразу, інакше пухирці повіртя вивітряться й вроби втратять ніжність і смак.
  • Коли гутуєте здобне тісто, не заміняйте молоко водою - тісто при випічці потемніє, вироби втратять у смаку.


 









Категорія: Господині | Додав: admin (18.01.2010)
Переглядів: 1076 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0




Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2016

Зробити безкоштовний сайт з uCoz