Вітаміни вогню не люблять - Господині - Корисні поради, замітки, рецепти
Неділя, 11.12.2016, 03:18
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Господині

Вітаміни вогню не люблять
Що відбувається із продуктами, коли ми їх варимо? При відварювання дуже багато корисних речовин іде у бульйон. Тому виливати його - значить обкрадати свій організм. Краще приготувати на ньому суп або соус.

  • Варити овочі й фрукти треба під закритою покришкою, щоб зберегти якнайбільше вітаміну С. Під покришкою вдається зберегти 80-85% аскорбінки, без покришки - лише 50-60% (кисень руйнує вітамін С).
  • Варені страви корисні при захворюванням кишково-шлункового тракту, тому що їх легше засвоїти. У вареному м'ясі приміром дуже розпушується сполучна тканина, тому воно засвоюється краще ніж смажене.
  • Тушкуємо - значить варимо у невеликій кількості води. Корисних речовин зберігаються більше, ніж при варінні. Цінний бульйончик можна використати на підливки або соуси.
  • Готуємо на парі - значить варимо без води. Тому менше втрачаємо вітамінів та мінералів. Головний недолік - готуємо довше і вигляд страви не дуже апетитний. Зате це дієтичні продукти без жиру і канцерогенів.
  • Смажимо - зазвичай на рослинні олії, яка при смажені швидко окислюється і утворює шкідливі речовини! Якщо ми використовуємо оліє кілька разів то токсичних речовин у ній стає ще більше (з'являються навіть канцерогени - провокатори ракових захворювань). Тому після кожної партії котлет треба міняти олію на сковорідці.
  • Тваринні жири стійкіші до високих температур. Тому краще смажити на пряженому маслі (не на вершковому - у ньомує вода, через яку прискорюється окислювання жиру). Але, на жаль, тваринний жир дуже калорійний і містить холостерин. Так що краще взагалі не смажити.

Тому:
  • Якнайменше смажте. Частіше тушкуйте, варіть (використовуючи бульйон), запікайте. Більше їжте сирих овочів та фруктів.
  • Заправляйте салати не майонезом (він дуже калорійний), а рослинними оліями (краще їх чергувати).
  • Кладіть овочі і фрукти вже у киплячу воду - збережете більше вітаміну С.
  • Соліть їжу вже у тарілці - тоді менше з'їсте солі.
  • Менше консервуйте. Овочі і фрукти краще заморожувати - тоді зберігається більше корисних речовин.

 









Категорія: Господині | Додав: admin (22.03.2011)
Переглядів: 1101 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1  
Варити під кришкою краще, ніж під покришкою!!!





Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2016

Зробити безкоштовний сайт з uCoz