Як "заморозити" вітаміни - Господині - Корисні поради, замітки, рецепти
Неділя, 11.12.2016, 03:14
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Господині

Як "заморозити" вітаміни
Літо — пора щедра на соковиті й ароматні ягоди. Але, на жаль, недовга... А так хочеться зберегти смак запашної суниці, солодкої вишні, кисленької смородини! На щастя, літо можна «заморозити», і тоді вітамінний запас буде на столі цілий рік.

Відбирайте плоди тільки найвищої якості — в міру стиглі, непошкоджені. Переберіть ягоди, видаліть плодоніжки. Потім промийте їх у проточній воді, відкиньте на друшляк, викладіть на паперовий рушник і дайте просохнути. Виняток — особливо ніжні ягоди, наприклад, малина, чорниці і суниці. Їх не миють (інакше вони «потечуть»), а заморожують розсипаними на аркуші.

Тепер підготуйте тару — вона повинна бути чистою і сухою. Для цього ідеально підійдуть спеціальні пластикові контейнери, найкраще — прямокутні. Ще один варіант — пластикові пляшки (в них найзручніше заморожувати й зберігати вишні).

Зсипте ягоди в контейнер і помістіть у морозильну камеру на 1,5-2 години. Потім вийміть і якнайшвидше загорніть у харчову плівку, чим щільніше, тим менше вологи випарується і тим краще збережуться плоди.

Упаковані брикети покладіть у морозильник.

Обов’язково перевірте, в якому режимі працює морозильна камера. Для заморожування на тривалий термін оптимальною температурою вважається мінус 18. Якщо вона вища, то запаси можна зберігати в ній не більше трьох тижнів.

Ягоди й фрукти із цукром краще зберігаються і практично відразу готові до вживання. На 1 кілограм плодів візьміть 200-300 грамів цукру й 4-5 грамів лимонної кислоти. Перемішайте всі інгредієнти, помістіть у контейнер, упакуйте.

Щоб узимку було легко знайти потрібний пакет або контейнер, напишіть на кожному назву вмісту.

Заморозка в сиропі — ще один спосіб заготівлі. Залийте фрукти (прямо в упакуванні) цукровим сиропом, охолодіть до кімнатної температури й поставте в морозилку.

Раціонально заморожувати великі плоди (сливи або абрикоси) без кісточок. Ну, а щодо вишень або черешень, то все залежить від того, для чого ягоди призначені: якщо для пирогів або вареників — тоді без кісточок. Якщо ж для компотів або киселів — видаляти їх не обов’язково, тому що саме вони при варінні дають ту неповторну нотку вишневого аромату — терпку і з приємною гірчинкою.

З ягід із дрібними кісточками (смородина, порічки, агрус) можна приготувати пюре або фруктовий лід. Вийде чудовий десерт.

Один кілограм стиглих ягід проваріть у невеликій кількості води до розм’якшення і протріть через густе сито. Потім скропіть пюре лимонним соком і всипте 5 столових ложок цукру, поставте на вогонь і помішуйте доти, поки він не розчиниться. Зніміть з вогню, охолодіть, розкладіть у спеціальний порційний посуд і заморозьте.

 









Категорія: Господині | Додав: admin (27.07.2010)
Переглядів: 3736 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0




Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2016

Зробити безкоштовний сайт з uCoz