Як виростити помідор ? - Город - Корисні поради, замітки, рецепти
Неділя, 11.12.2016, 03:18
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Город

Як виростити помідор ?

помідорДо вирощування помідорів треба віднестися відповідально, тому що від цього залежить якість і розмір урожаю. Перше, що треба зробити, це підготувати грунт з осені. Ділянка під посадку потрібно звільнити від залишків рослин і внести органічні добрива. При цьому треба враховувати, як помідори реагують на внесення добрив. Фосфорні і калійні добрива прискорюють дозрівання плодів, а надлишок азоту затягує дозрівання.

Далі готують насіння. Їх сортують шляхом занурення в 5% розчин куховарської солі. Через хвилин десять частина насіння спливе; їх треба буде злити разом з водою. Ті, що осіли на дні, промивають чистою водою кімнатної температури. Це насіння протягом десяти днів витримує при змінних температурах для загартування: вдень - при 18-20 градусах в приміщенні, вночі - при 2-3 градусах в холодильнику.

Розсаду помідорів висаджують через 50-60 днів після посіву. На ній має бути 5-7 розвинених листків і бутони на першій квітковій кисті. У центральних областях висадку починають в останній тиждень квітня. За наявності тимчасових плівкових парників висаджувати можна на 5-7 днів раніше. Найбільш оптимальним часом для посіву розсади в грунт буде 10-15 квітня, в цей час температура грунту на глибині закладення насіння піднімається вище +10°.

Висаджують помідори рядовим способом під шнур. На кожному квадратному метрі розміщують 4-6 рослин, причому на високородючих грунтах густіше, ніж на менш родючих. Площа посадки для куща 60х50 см для високорослих сортів, 60х35 - для низькорослих. Розсаду краще всього висаджувати увечері або в похмурі дні. У такому разі рослини надалі можуть обходитися без частих поливів, оскільки глибоке стержневе коріння, що утворюється, дістає воду з нижніх шарів грунту. При частих поливах утворюється мочкувата коренева система, і в період посухи рослини більше страждають, якщо немає можливості здійснювати своєчасний постійний полив.

Помідори потребують постійного відходу після посадки. Через пару днів після посадки ділянку з помідорами розпушують, рослини злегка підгортають. Надалі 2-3 рази за сезон рослини підв'язують, підгортають і проводять прополку бур'янів. У міру деякого підсушування грунти проводять зрошування, змочуючи грунт на глибину орного шару. Поливи краще робити рідше, але рясніше, особливо в посушливі роки. В період початку формування плодів робиться підгодівля: першу - у кінці травня, на початку утворення зав'язей на першій квітковій кисті, другу - в червні, при масовому наливанні плодів і третю - при дозріванні плодів. Особливо важливо у вирощуванні помідорів для вирощування хорошого урожаю - ретельна боротьба з хворобами і шкідниками.

Збір помідорів ранніх сортів починають в середині червня, а на початку липня проводять вже масові збори урожаїв. До цього часу починають вже дозрівати помідори середньостиглих сортів. Плоди рослин, висіяних насінням в грунт, починають дозрівати в другій половині - кінці липня. При догляді за цими посівами важливо виробляти проріджування рослин, залишаючи до кінця відстані 20-25 см один від одного. Найкращі смакові якості мають плоди помідорів, прибрані у кінці повної зрілості. Для приготування томатного соку, пасти, консервації прибирання виробляють при повній зрілості плодів. Остаточний збір урожаю треба виробити до початку першого заморозку, оскільки вже при температурі 1° плоди ушкоджуються. Для того, щоб продовжити термін споживання свіжих помідорів, плоди перебирають по мірі зрілості (бліді, бурі, рожеві) і розкладають в прохолодному приміщенні в ящики з солом'яною підстилкою завтовшки в один шар.

 









Категорія: Город | Додав: admin (16.03.2011)
Переглядів: 8904 | Рейтинг: 3.3/3
Всього коментарів: 0




Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2016

Зробити безкоштовний сайт з uCoz