Виноград зривають у рукавичках - Садівництво - Корисні поради, замітки, рецепти
Неділя, 04.12.2016, 23:24
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті » Садівництво

Виноград зривають у рукавичках
виноград На  початку осені достигає виноград. Грона для зберігання найкраще знімати за 5-6 днів до фізіологічної зрілості (тоді припиняється нагромадження цукру та знижується кислотність).
Збирайте лише погожого дня, при відсутності роси, адже мокрі ягоди швидко вражаються гнилями. Також не варто братися за цю справу у полуденну спеку, коли через шкірочку посилено випаровується волога.
Плоди потребують обережного поводження. Зокрема, не пошкоджуйте восковий наліт. Тому зривання варто проводити у бавовняних рукавичках.
Ніжку перерізують секатором чи ножицями, уникаючи різкого струшування чи дотику до ягід. І лише великі грона підтримуйте долонею знизу.
Заготовлену продукцію не залишайте на сонці, забирайте її під навіс. Водночас вибраковуйте гнилі плоди, які можуть бути джерелом хвороб.
Зберігають виноград укладеним одним шаром у дерев'яні ящики. Згадану тару заносять до сухого, провітрюваного приміщення з температурою +2-+8 градусів та відносною вологістю 70-80%.

Секрети зберігання винограду:
Щоб до весни виноград залишався свіжим і смачним, можна його обробити.
Опустити виноград на 15 хв у теплу (35 градусів) воду, потім рівно на 5 секунд занурити у окріп, тоді відразу ж у холодну воду. Охолоджений виноград викласти на чисте полотно і просушити.
Після цього виноград засипати тирсою й поставити в сухе прохолодне місце.

 









Категорія: Садівництво | Додав: admin (21.09.2011)
Переглядів: 1035 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1  
Ця інформація взята з львівської газети "Добрий господар" №17 за 2011 рік, стор. 7.





Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]



Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2016

Зробити безкоштовний сайт з uCoz