Ще невисохді помідорні стебла не потрібно викидати, а порубати на шматочки довжиною 5-10 см і розкидати під ягідними кущами. Це захистить рослини від вогнівки.
Якщо хочете мати великий мясистий перець, то крім пасинкування під час цвітіння та формування зав'язі, підлийте його розчином нашатирю (1 ст ложка нашатирю на 10 л води). Зробити це потрібно 3-4 рази через 7 днів.
Зелена гусінь на листках капусти зникне, якщо обприскати її сироваткою із милом або ропошком (мило або порошок для того, щоб приставала сироватка до листя).
Вирощуючи моркву, слід звертати увагу на те, щоб не оголилася верхівка коренеплодів. Інакше в них ктовриться соланін, і морква стане гіркуватою на смак. Аби цього уникнути, розпушуючи моркв'вяну грядку, грунт навколо коренеплодів підгортають, прикривають їх землею. Після першого проріджування найдоцільніша відстань між рослинами 2,5 см, після другого - 5.