П`ятниця, 29.03.2024, 01:24
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 408
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 206
Показано матеріалів: 51-60
Сторінки: « 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 20 21 »

Майже у кожному сільському будинку або на дачі  є грубка, а значить, і попіл - найцінніше добриво, про яке знали ще наші прадіди, хоча й не підозрювали, чим віж же цінний.
Попіл дуже багатий на калій, що надає плодам міцності і ніжності. Є в нім і фосфор - один з найважливіших елементів для одержання високих врожаїв, а ткож маса мікроелементів - магнй, сірка, залізо, натрій, бор, марганець, які теж дуже добрі рислинам.
Домашнє господарство | Переглядів: 3235 | Додав: admin | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Стерилізація банокСтерилізація на парі за допомогою каструлі
Старий і надійний спосіб, яким користувалися ще наші прабабусі.
Необхідна велика каструля для банок  і менша для кришок.
Наливають чисту воду у каструлю і ставлять на плиту.  Зверху на каструлю кладуть металеве сито або грати із духовки, або будь-який інший обмежувач для банки, щоб вона не потрапила в каструлю. На нього ставлять банки догори дном. Якщо конструкція дозволяє можна ставити одночасно декілька банок. Вода закипає і обдає парою тару, стерилізація відбувається протягом 15 хвилин, поки краплі пари що осіли на банку не почнуть стікати.
Після цього банки можна виставити, не перевертаючи, на чисту тканину (наприклад, рушник без ворсу або іншу чисту і гладку тканину), пропрасовану із двох боків. Так можна зробити кілька партій банок. Зберігати банки можна протягом 2 днів, але не перевертати і не торкатися горлечка банки, щоб не занести ті самі організми, яких ми позбулися.
Кришки кип'ятять безпосередньо перед закривання і просто у воді близько 15 хвилин.

Стерилізація у воді, або кипятіння тари

У велику каструлю на дно треба покласти дерев'яні грати або дощечку, зверху поставити банки і залити водою так, щоб вона повністю покрила тару. Банки краще встановити так, щоб вони не торкалися одна одної при кип'ятінні, тому краще поставити між ними капронові кришки або гладку тканину. Кришки можна кип'ятити разом із банками або окремо. Кип'ятити протягом 15 хвилин. Банки виймають відразу, не чекаючи вистигання води.
Господині | Переглядів: 15172 | Додав: admin | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

вітаміниЄ чимало способів зберігання літніх вітамінів на зиму. Ось 3 найпоширеніших із них.
Заморожування

- Саме заморожування дозволяє зберігати у фрутках і овочах запас вітімінів - до 90%, не кажучи вже про мікроелемнти - вони зберігються на всі 100%. Але при розморожуванні частина із них йде у сік: чим більше його, тим менше користі залишається у м'якоті. Заморожувння зберігає вітаміни довше за всі інші способи.
- При заморожуванні у продуктах можуть зберігатьися бактерії. Якщо продукт лежатиме після розморожуваня день у теплому місці, він може спричинити отруєння. Крім того, розморожені продукти не підлягють повторному замороженню й дуже швидко псуються. Так що з'їдати їх треба відразу ж.
- Перед змороженням пробланшуйте (облийте окропом або гарячою водою) овочі й фрукти, потім охолоджуйте декілька годин. Тепер можна заморожувати - запакуйте овочі й фрутки у спеціальні форми й спокійно ставте у морозильну камеру. Коли у формочках сформувалися "цеглинки" із плодів, можете виймати і пакувати у окремі пакети. Так легше виймати їх із морозильника, а плоди збережуть вологу.
Домашнє господарство | Переглядів: 2018 | Додав: admin | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)

Міксоматоз
Одна  із найнебезпечнішим хвороб кролів - міксоматоз. Її ознаками є поява вузликів та набряків на голові, спині, вушних раковинах, повіках, статеких органах.
Передня частина мордочки сильно припухає, шкіра збирається у валткоподібні складки. Крім того із очей та носа може виділятися гній. Якщо не лікувати, через два тижні 80-90% вуханів загинуть.
Недуга спричиняється вірусами. Основні перенесники мукроорганізмів комарі. Пік захворювання припадає на кінець літа та осінь, коли складаються сприятливі умови для масового розмноження кровососів.
Від них насамперед і слід уберігати кролів. Клітки закривайте дрібненькою сіткою. Ще ж вдається відлякати комарів димом. Для цього уверечі спалюють у сараї  зелену траву чи мокре сіно.
Іншими поширювачами збудників є мухи, кліщі та блохи. Аби позбутися цих паразитів, стараноо прибирають фекалії, вчасно змінюють підстилку. Також періодично дезинфікуйте помешкання вуханів, інвентар, тару.
Важливим профілактичним заходом проти міксоматозу є вакцинація. Проводьте її вчасно, коли молодняк досягне місячного віку.
Домашнє господарство | Переглядів: 2573 | Додав: admin | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (1)

Суниця, котра вже відплодонисила, починає активно нарощувати вуса. Ці новоутворення загущують ділянку, тому більшість городників намагаються позбутися їх, обрізуючи неподалік маточного куща. Однак із таких пагонів можна отримати нові ягідники.
Город | Переглядів: 1825 | Додав: admin | Дата: 11.08.2010 | Коментарі (2)

Сучасна кухня, незалежно від національності, неможлива без використання такого інгредієнта як яйця. Здебільшого у приготуванні страв застосовуються яйця курячі.

На сьогодні їх можна придбати в магазині, на ринку, з автопричепів, у кіосках, а також - різного розміру, кольору (від білих до коричневих), за різною ціною.

Для вибору яєць важливий час, який пройшов з моменту знесення яйця до його вживання. Саме за цим показником яйця розподіляють на дієтичні і столові. 

Господині | Переглядів: 5124 | Додав: admin | Дата: 27.07.2010 | Коментарі (0)

Щороку ряди садівників-любителів поповнюються новачками. Хтось недавно посадив сад, комусь він дістався у спадок. Усі знають одне: дерева потребують догляду, а от знань про їхні біологічні особливості бракує. Найбільш відповідальна складова догляду — обрізування. От садівники-початківці й запитують: чи обов’язково воно потрібне, чи можна обійтись без «калічення» рослин? Поговоримо про це, а також про принципові підходи до виконання цієї складної операції.
Садівництво | Переглядів: 4658 | Додав: admin | Дата: 27.07.2010 | Коментарі (0)

Літо — пора щедра на соковиті й ароматні ягоди. Але, на жаль, недовга... А так хочеться зберегти смак запашної суниці, солодкої вишні, кисленької смородини! На щастя, літо можна «заморозити», і тоді вітамінний запас буде на столі цілий рік.

Відбирайте плоди тільки найвищої якості — в міру стиглі, непошкоджені. Переберіть ягоди, видаліть плодоніжки. Потім промийте їх у проточній воді, відкиньте на друшляк, викладіть на паперовий рушник і дайте просохнути. Виняток — особливо ніжні ягоди, наприклад, малина, чорниці і суниці. Їх не миють (інакше вони «потечуть»), а заморожують розсипаними на аркуші.
Господині | Переглядів: 4592 | Додав: admin | Дата: 27.07.2010 | Коментарі (0)

Ознаки хвороби проявляються на всіх зелених органах рослин - пагонах, листках, черешках, вусиках, плодоніжках, ягодах у вигляді попелясто-сірого борошнистого нальоту, що складається із поверхневої грибниці і та конідіального спороношення гриба. На уражених листках з'являються бурі дрібні плями відмираючої тканини, після злиття яких утворюється сітчастий візерунок епідермісу на зеленому фоні здорової паренхіми листка. Пізніше уражені листки стають крихкими, краї їх закручуються догори, вони засихають і відмирають. На пагонах у місцях ураження формуються темні коричневі розпливчасті плями, які після здерев'яніння набувають червонувато-коричневих чітких контурів. При ураженні зелених ягід на їх поверхні, крім білого нальоту, з'являються коричневі дрібні плями, ягоди припиняють ріст і розвиток, темнішають, твердіють, засихають. Розвиток: хвороби на стиглих ягодах призводить до їх розтріскування і заселення іншими мікроорганізмами. В жарку погоду уражені рослини мають запах гнилої риби.грибниця.
Садівництво | Переглядів: 4229 | Додав: admin | Дата: 21.07.2010 | Коментарі (0)

Регулярно прорихлюють землю і знищують бур’яни навколо стовбурів плодових дерев. Виполоти зілля треба завчасу, щоб воно не зацвіло й не висипало насіння.
Молоді пагони, що з’являються на стовбурах дерев, видаляють.
Підживлюють смородину: на 10 л води – 1 л густого коров’яку, 20 г сечовини, 40 г калійного добрива, 50 г суперфосфату. На один трирічний кущик смородини беруть 3–4 відра, на десятирічне дерево – 10 відер. Опісля ґрунт бажано прорихлити. Таке поливання не завадить і плодовим деревам.
У другій половині червня обприскують яблуні та груші, аби захистити їх від плодожерки, парші і плодової гнилі. Дерева обробляють ентобактерином (100 г на 10 л води). Опалу зав’язь збирають та знищують, оскільки її часто вражає плодожерка.
Домашнє господарство | Переглядів: 1728 | Додав: admin | Дата: 10.06.2010 | Коментарі (0)




Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz