П`ятниця, 29.03.2024, 15:47
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 408
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 206
Показано матеріалів: 41-50
Сторінки: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 20 21 »

вино Отож, готуємо сусло: виноград мити для вина не можна, на його поверхні і винні дріжджі. Обірвіть тільки добре достиглі ягідки у емальований посуд.
Руками роздушіть усі ягідки. Додайте до сусла цукор, з розрахунку 50 грамів цукру на 1  літр сусла. Накрийте кришкою і поставте в тепле місце для бродіння на 5 днів. Щоранку перемішуйте сусло. Через 5 днів виноград підніметься догори, віддавши весь свій сік.
Акуратно зцідіть через трубочку в скляну посудину сік. До цього соку треба додати цукор з розрахунку близько 250 грамів на 1 літр соку, враховуючи те , що ви вже поклали у сусло.  (Оскільки у нас виноград не набирає потрібної кількості цукру, тому краще додавати цукор). Чим більше цукру, тим міцніше вино.
Заздалегідь розчиніть цукор у невеликій кількості соку й вилийте в посудину, у якій бродитиме вино. Наповніть бутель не до самого верху, залиште місце для бродіння.
Різні | Переглядів: 18461 | Додав: admin | Дата: 29.10.2010 | Коментарі (0)

вікно
Дві третини тепла залишає приміщення через вікна. Тож подбайте про порятунок свого дому від протягів. Способів можна запропонувати безліч: від радикальних (замінити вікна новими пластиковими чи дерев'яними) до демократичних (просте утеплення). Зрозуміло кожний вибирає для себе виходячи із своїх фінансових можливостей. Найчастіше найраціональнішим є утеплення звичайних дерев'яних вікон.



Причин такого вибору кілька:
  • дерев'яні вікна - екологічно чистий продукт, вони пропускають повітря, а от пластикові - ні.
  • дерев'яні вироби мають природне походження, а от пластикові - штучне, що для здоров'я не кращий варіант.
Домашнє господарство | Переглядів: 2082 | Додав: admin | Дата: 28.10.2010 | Коментарі (0)

Кожній господині хочеться, щоб її вареники, пироги й торти були найсмачнішим. Цього легко добитися, якщо знати кілька секретів готування тіста.

  • Замішуючи тісто для пирогів, булочок, рулетів, борошно сипте в рідину, а для млинців, оладок, бісквіта, хмизу 0 рідину вливайте в борошно.
  • Прісне тісто замішують густіше, ніж дріжджове. Покладіть у нього побільше яєць, а рідини додайте менше, і вареники чи пельмені не розваляться при варінні. Чим тонше розкатане прісне тісто, тим вдаліші вироби з нього.

Господині | Переглядів: 3555 | Додав: admin | Дата: 28.10.2010 | Коментарі (0)

яблука та грушіОсінь - час збирання яблук та груш. Але як правильно зберегти плоди, щоб ласувати ними всю зиму?
Насамперед важливо акуратно збирати урожай. Плоди потрібно знімати руками. Але у жодному разі не обтрушуйте їх з дерева, оскільки биті плоди не зберігаються. Знімати починають їх у суху прохолодну погоду, коли вони плоди дозріють. Фрукти збирають разом із плодоніжкою і опускають акуратно у корзину, обшиту середині мішковиною, або плодозбиральні сумки із дном, що відкривається. Потім плоди сортують. Слід пам'ятати, що для тривалого зберігання непридатні плоди, пошкоджені плодожеркою, довгоносиком, щитівкою.
На дно ящика вистилають стружку товщиною 1-2см. У середині ящика вистилають папір у вигляді коверта так, щоб вільними кінцями можна було накрити яблука зверху, та між рядами роблять прошарок із паперу. Різні сорти яблук вимагають різної упаковки. Антонівка при щільній упаковці швидко "вражається" засмагою, тому її краще розміщувати у ящиках вільніше. Пепін шафранова, навпаки, краще зберігається при щільній упаковці.
Домашнє господарство | Переглядів: 8163 | Додав: admin | Дата: 20.10.2010 | Коментарі (0)

 сушені гриби Сушені гриби - гарна заміна свіжим у зимовий період. Заготовляти їх треба або з осені. Гарні сушені гриби (неважливо, сушили ви їх самі, чи купили у магазині) мають бути без цвілі й сторонніх домішок, не червивими і не порохнявими, легкими, на дотик сухими, без запаху гнилизни й цвілі, їх можна ледь зігнути.
Зберігати сушені гриби треба у паперових мішках або картонній тарі в сухому (інакше вони швидко зволожаться і запліснявіють), чистому приміщенні, яке добре провітрюється, бажано із постійною температурою. Їх не можна зберігати (наприклад у земляному підвалі) або поруч із свіжими овочами, фруктами, ягодами, горіхами, квашеною й соленою продукцією. Якщо гриби при зберіганні зволожилися, їх потрібно негайно перебрати, видаливши зіпсовані й знову підсушити. Термін зберігання грибів до року. Втім, якщо їх покласти в морозилку, вони можуть зберігатися й довше.
Господині | Переглядів: 3198 | Додав: admin | Дата: 18.10.2010 | Коментарі (0)

олія  Якщо йдеться про користь олії, то більшість думає про соняшникову олію, доступну кожній родині. У продажу є значно більше видів олії, але вони, крім кукурудзяної, дорогі, і люди купують їх як ліки.
Всі рослинні олії ділять за способом виробнитва на 2 види - нерафіновані (натуральні) та рафіновані дезоровані. останні в процесі очищення звільняються від усіх домішок і запаху, а разом із им - і від всього корисного.Тому вони готяться лише для смаження й інших способів гарячого приготування їжі, а користь від них лише в тому, що в них немає холестерину, бо в рослинних оліях холестерину взагалі не буває - це речовина тваринного походження. А користь приносить вживання натуральної (нерафінованої) олії.
Найчастіше споживають соняшникову олію. Раніше в Європі й Америці використовували рапсову олію, але коли спробували нашу соняшникову, то тепер рапсова йде лише як замінник двигунного палива. Натуральна соняшникова олію краще засвоюється сама й допомагає кращому засвоєванню овочів. У ній є вітаміни групи а, D, F, E і мікроелементи.
Вона допомагає виводити з органіщму людини шкіливий холестерин, що захищає стінки судин, запобігає атеросклерозу та іншим захворювання серево0судинної системи. Лікарі також рекомендубть олію при порушеннях мозкового кровообігу. У народній медиині її використовують для лікування зубного болю, захворювання кишківника та шлунку, при тромбофлебіті, хворобах легенів та печінки. Їїї застосовують у косметології й ароматерапії
Здоров'я | Переглядів: 5711 | Додав: admin | Дата: 08.10.2010 | Коментарі (0)

Сирої дощової погоди на городі з'являється багато равликів. Зокрема, вони  псують головки капусти.
Спекатися таких непроханих гостей доволі важко. Однак є один простий та надійний народний метод. У міжрядді рокладіть капустяні листки, щедро змазані згірклою соняшниковою олією. Вночі до принад сповзуться равлики з усієї ділянки. Вранц залишиться лише зібрати та знищити їх.
Город | Переглядів: 2163 | Додав: admin | Дата: 05.10.2010 | Коментарі (0)

Проти капустянки (інша назва - ведмедка, вовчок) використовують різноманітні методи. Один із найрезультативніших гнойові пастки.
Отож по всій площі городу викопайте ями завглибшки 50-60 см (на відстані 5-6 м рдна від одної). Їх наповніть свіжої огранкою (краще кінською). Зверху варто додати шар грунту завтовшки 30-40 см. Робіть е протягом вересня, бо саме тоді шкідники спускають у свої "зимові кватирки". Облаштування аналогічних пасток пізніше позбавлене сенсу.
Город | Переглядів: 1926 | Додав: admin | Дата: 05.10.2010 | Коментарі (0)

  Хоча надворі осінь і суния вже давно відплодоносили, про них не варто забувати. Навіть восени на ягідних грядках чимало роботи.
На суничних рядках варто виполоти бур'ян, який забирає у рослин поживні речовини, та розпушити міжряддя.
Особливу увагу варто звертати на верхівкові бруньки суниць, вони не повинні бути засипані землею, тож при потребі відсуньте її. Своєю чергою на оголені корінці слід постійно нагортати землю.
Зі здорових кущів слід зривати засохле листя, яке є розносником хвороб, та спалювати його.
Город | Переглядів: 1584 | Додав: admin | Дата: 05.10.2010 | Коментарі (1)

Іноді томати вкриваться жовтувато-зеленими плямами. Листя стає тоншим і скручується, на плодах і стеблах можна помітити темні стрічкоподібні ушкодження.
Це мозаїка - вірусна хвороба, яка вражає як тепличні, так і городні рослини.  Кущі жовтіють, засихають, різко зменшують врожайність. Зморшені помідори ззовні схожі на спущені мячики. У них не розвиваються насінні камери, відсутні зернята.
Город | Переглядів: 2788 | Додав: admin | Дата: 10.09.2010 | Коментарі (1)




Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2024

Зробити безкоштовний сайт з uCoz