Середа, 21.11.2018, 17:26
Корисна порада
Меню сайту
Категорії розділу
Садівництво [44]
робота в саду
Город [26]
робота на городі та грядці
Господині [19]
поради для домашніх господинь
Природні ліки [26]
цілющі рослини, корисні рослини, народна медицина
Домашнє господарство [26]
поради господарям
Здоров'я [42]
корисні поради щодо нашого здоров'я, самопочутя, правильне харчування
Добавки [2]
шкідливі добавки Е
Різні [21]
різноманітні статті
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 405
Статистика



Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Логін:
Пароль:
Головна » Статті

Всього матеріалів в каталозі: 206
Показано матеріалів: 11-20
Сторінки: « 1 2 3 4 ... 20 21 »

     Дерев'яні частини будівель часто вражає грибок. Як правило, найчастіше страждають ті частини, які постійно зволожені і в той же час недостатньо провітрюється.
Появу грибку легко виявити: спочатку можна помітити білі ватоподібні скупчення тонких ниток, з часом вони перетворюються в плівки із сріблястим відтінком. Ураження грибком деревина стає темною розтріскується, швидко втрачає міцність. Грибок протягом 6-8 місяців може повністю зруйнувати дошки, колоди та інші дерев'яні частини будівлі. Для його знищення застосовують суміш мідного і залізного купорусу.
Домашнє господарство | Переглядів: 1188 | Додав: admin | Дата: 25.03.2012 | Коментарі (0)

На березах набухли бруньки. Це означає, що в смугастих деревах з'явився сік. Саме в цей час він має найбільш цілющі властивості. Але щоб не розгубити їх, потрібно знати, де, як і в що його збирати.
Де збирати. Багато хто думає, що через погану екологію березовий сік уже не корисний. Однак не варто лякатися. Це не зовсім так. Втягує рідину не листя, а корінь, а вони в берези йдуть глибоко в землю, вона не всмоктує отрути з поверхневого шару грунту, які в більшості осідають в ньому. тому всі місця, де росте береза, гарні для збору соку однаково. Хоча для перестраховки не варто полювати за соком біля доріг.
Різні | Переглядів: 7294 | Додав: admin | Дата: 10.03.2012 | Коментарі (0)

Скільки каструль потрібно для середньостатистичної сім'ї?
Скільки входить у стандартний набір: 4-5 штук різної місткості. Комплект обходиться дешевше, ніж купівля тих самих каструль окремо.
Господині | Переглядів: 1311 | Додав: admin | Дата: 10.03.2012 | Коментарі (0)

Під час росту рослин у грунт вносять поживні речовини, які легко розчиняються і стають доступними для городини. З огранічних добрив для підживлення застосовують сечу, гноївку, пташиний послід, компост тощо. З мінеральних - суперфосфат, сульфат амонію, аміачну кислоту, калійну сіль, попіл.
Садівництво | Переглядів: 1450 | Додав: admin | Дата: 10.03.2012 | Коментарі (0)

Як стверджують спеціалісти, капусту цілком можна назвати протираковим продуктом. Вона містить у собі величезну кількість антиоксидантів - речовин, що перешкоджають окисленню, а значить призводять до канцерогенезу. Капуста є джерелом рослинної клітковини, яка стимулює діяльність кишечнику, зменшуючи тим самим вплив канцерогену на шлунково-кишечний тракт.
Здоров'я | Переглядів: 1501 | Додав: admin | Дата: 10.03.2012 | Коментарі (0)

взуття Дощ, бруд, сльота,  транспорт, хімічна атака дорожніх реагентів - серйозні випробовування для взуття. Навіть якщо у вас є лише одна пара взуття на сезон, строк її служби можна значно збільшити. Для цього за взуттям необхідно регулярно доглядати.
Насамперед пам'ятайте: взуття "ранкового очищення" виходить на вулицю беззахисним. Крем не встигає набути захисних властивостей. У шкіру легко набивається пил, вода, бруд. Тому доглядайте за ним звечора.
Взуття з гладкої лакованої шкіри миють водою або протирають вологою ганчіркою. Для замші, велюру або нубуку варто використати спеціальну гумову щітку. Якщо забруднення надто сильне, можна почистити його за допомогою вологої ганчірки або серветки.  Мити замшу не бажано. Від водних процедур вона грубіє і втрачає еластичність. Значно ефективніше потримати замшеві черевики над парою, ще краще використовувати спеціальну піну.
Після очищення взуття необхідно висушити при кімнатній температурі. У жодному разі не можна ставити черевики під батарею або радіатор Щоб намокле взуття швидше просохло, протріть його зверху та всередині напхайте газетами. Через кілька годин папір вбере вологу.
Коли взуття повністю висохне, необхідно нанести на нього крем або аерозоль, залежно від типу і кольорів шкіри. Робити це бажано не рідше 2 разів на тиждень.
 Перед першим застосування засіб краще протестувати на малопомітній частині черевика - особливо, якщо мова йде про кольорову взуттєву косметику. Через 30 хв. взуття із гладкої шкіри полірують м'якою тканиною, а замш і нубук пригладжують м'якою щіткою.
Різні | Переглядів: 2835 | Додав: admin | Дата: 08.12.2011 | Коментарі (1)

Приготування вина розпочинається ще з виноградника..Винороб слідкує за дозріванням винограду, розчищає лозу, дбає про те щоб кожна грона поглинала якомога більше сонячних променів.Виноград вирощений в тіні не дасть того букету смаків, як той що під сонячними променями. Та й в такому винограді буде менше глюкози, яка грає значну роль у бродінні...Також значну роль відіграє те на якому грунті вирощений виноград. Коли виноград достиг його обривають, потім відділяють від гребенів.Відділяти виноград від гребнів потрібно, оскільки вони будуть давати вину терпкий неприємний присмак.  За кілька днів до збору врожаю потрібно приготувати винні закваски. Для цього потрібно зірвати 3-4 грони винограду, з якого буде виготовлятись вино і покласти кожну в окрему посудину(грони не потрібно мити, оскільки на них живуть винні дріжджі, які спричинять бродіння).Через кілька днів закваски будуть готові..Тепер слід на запах визначити найкращу закваску...
Різні | Переглядів: 2953 | Додав: admin | Дата: 14.10.2011 | Коментарі (1)

 Як  приготувати вино з винограду ?
   
   Особливого секрету в приготуванні вина з винограду немає. Це один з найпоширеніших і найстародавніших рецептів напоїв на землі. В давнину виноградне вино замінювало людям решту практично всіх напоїв, оскільки і вода, і соки мали звичай псуватися, адже ні пастеризації, ні холодильників ще не було. Але не забувайте, що вино тоді пили дуже сильно розбавленим. Фактично, у воду додавали трохи вина, щоб вона не псувалася.
   
   Отже, сам рецепт
   
   Перше, що необхідно зробити - це правильно підготувати ягоди. Виноград потрібно відокремити від китиць і ретельно перебрати. Якщо у вино потраплять гнилі, зіпсовані або червиві ягоди, воно само стане гнилим, зіпсованим або червивим.
   
   Мити ягоди особливо не потрібно, тільки якщо вони брудні. На шкірці винограду багато різноманітних грибків, які сприяють бродінню. Ретельно вимитий виноград бродить гірше.
   
   Наступний етап - "тиснення" ягід. Ви, звичайно, знаєте, що справжніх винарів тиснуть ягоди ногами. Отже теж можете спробувати. І боятися тут нічого. Головне - щоб ноги були митими. Інші способи - качалкою в емальованій каструлі, соковижималкою. Головне, щоб кожна ягідка виявилася роздавленою і щоб в сік, що вийшов, не потрапили додаткові забруднення. Також не рекомендується користуватися металевим не емальованим посудом і металевими засобами для давлення ягід.
Різні | Переглядів: 10752 | Додав: admin | Дата: 07.10.2011 | Коментарі (0)

У кролика  ціле життя ростуть зуби. Якби їх не сточувати, то з часом вони б не поміщалися у роті. Відтак однією із потреб тваринок є гризіння, котре підкореговує довжину різців.
Аби уберегти клітку, кидайте вуханям товсті куски деревини, отримані при обрізування садовини тощо. Незамінний і гілячковий корм (з берези, клена, липи, тополі, дуба, верби), котрий також залюбки "перетиратимуть" ваші кролики. Завдяки цьому організм ще поповниться клітковиною та вітамінами.

Домашнє господарство | Переглядів: 4074 | Додав: admin | Дата: 27.09.2011 | Коментарі (2)

порічки
 Порічки часто розмножують зеленими пагонами чи відсадками куща. Але доцільніше це робити за допомогою здерев'янілих живців.
Заготовляйте їх відразу ж, щойно бруньки вступили у стан спокою (приблизно з 20 серпня по 20 вересня). На відміну від смородини, згадані ягідники приживаються значно довше, тому при пізніших термінах садіння не встигнуть вкоренитися.
З репродуктивною метою вибирають сильні гілочки поточного року (без хвороб та шкідників). Найкраще використовувати верхівки, які до кінця літа вже визріли. Оптимальна довжина живців - 15-18 см, товщина - 0,6-0,8 мм.
Зрізи виконують похило: нижній  робіть під брунькою, а верхній - над нею, залишаючи пеньок завдовжки 1-2 см. Відтак видаляється все листя та черешки.
Для швидшого проростання першої декади вересня кінці пагонів слід занурити у воду (на 4-6 см). Через 10 днів утворяться зачатки коренів (1-1,5 мм). Такі рослини негайно "переселяйте" на ділянку.
Садівництво | Переглядів: 2518 | Додав: admin | Дата: 27.09.2011 | Коментарі (1)




Пошук

Друзі сайту
  Афоризми, смс, прикмети

Найкращі аватари

Найкращі Українські смс


Copyright MyCorp © 2018

Зробити безкоштовний сайт з uCoz