У міжсезоння існує великий ризик застудитися. Ми розповімо про прості та ефективні рецепти проти нежиттю та застуди.
Варто пам'ятати, що теплі ноги активізують імунний
захист. Тому при
нежиті й застуді рекомендується робити ніжні ванни з теплою водою. Це
поліпшить кровообіг слизової оболонки носа і прискорить одужання. Ще
один із найпоширеніших рецептів - насипати сухої гірчиці у шкарпетки на
ніч.
Добре допомагає при нежиті хрін. Суміш свіжого хрону потрібно
перемішати із цукром і яблуком. З'їжте кілька столових ложок хрону - і
ніс очиститься. Хрін містить особливі речовини, які ведуть боротьбу з
бактеріями й вірусами. Вони добре сприймаються організмом, оскільки не
знищують бактерії кишкової флори. Крім того, хрін зміцнює імунну
систему.
У міжсезоння існує великий ризик застудитися. Ми розповімо про прості та ефективні рецепти проти нежиттю та застуди.
Варто пам'ятати, що теплі ноги активізують імунний
захист. Тому при
нежиті й застуді рекомендується робити ніжні ванни з теплою водою. Це
поліпшить кровообіг слизової оболонки носа і прискорить одужання. Ще
один із найпоширеніших рецептів - насипати сухої гірчиці у шкарпетки на
ніч.
Добре допомагає при нежиті хрін. Суміш свіжого хрону потрібно
перемішати із цукром і яблуком. З'їжте кілька столових ложок хрону - і
ніс очиститься. Хрін містить особливі речовини, які ведуть боротьбу з
бактеріями й вірусами. Вони добре сприймаються організмом, оскільки не
знищують бактерії кишкової флори. Крім того, хрін зміцнює імунну
систему.
Учені заявляють, що запобігти застуді в холодні зимові дні допоможе
імбирний чай. Якщо пити його кожного дня, то навіть в період епідемій
ймовірність заразитися або застудитись помітно знижується.
Альтернативним захисним засобом є мед. У поєднанні з перцем він
володіє ще більшою кількістю корисних якостей - і зміцнює імунітет, і
зігріває. У старовинних рукописах є безліч описів медолікування. Сучасні
дослідження також називають мед одним з найефективніших природних
ліків. Найбільшою бактерицидною властивістю, тобто здатністю зупиняти
зростання хвороботворних мікроорганізмів, володіє мед з каштанового,
липового і хвойних дерев.
Ненасичені жирні кислоти.З них складається третина структури мозку. Якщо їх не вистачає, то наші "маленькі сірі клітинки" погано працюють, змушують нас депресувати і постійно про все забувати. Найкращі постачальники корисних жирних кислот: олія (оливкова, соєва, ріпакова, соняшникова, архісова), риба.
Вуглеводи.Це - енергетичне паливо для мозку. Ми отримуємо його з хліба, картоплі, макаронних виробів, коричневого цукру з тростини.
Протеїни. Це білки тваринного походження, які містять амінокислот, їх наш організм сам не виробляє. тому не відмовляйтеся яловичини й курятини. Існують і рослинні протеїни. Вони містятьс в рисі,сої, червоній квасолі....
Це перевірений століттями народний рецепт. Візьміть шматочок свинячого сала. Якщо сало солоне, очистіть від солі. Прикладіть до хворого місця між яснами і щокою та тримайте його в роті 15-20 хвилин. За цей час біль має вщухнути.
Людям схильним у зимову пору до застуд, бронхітів, пневмонії, треба постійно носити на голому тілі під одягом тонку жилетку з чистої шерсті. Навесні неодмінно попийте свіжий березовий сік із молоком (всипте туди трохи борошна), а влітку замість чаю - настій суниці чи полуниці.
Коли говоримо про редьку, одразу спливає в пам'яті приказка: "Набридло гірше гіркої редьки". І справді , через те, що в редьці багато гірчичних олій, споживати її можуть не всі, багатьом, до речі, редька навіть протипоказана. Отож, у кого є проблеми зі здоров'ям, варто порадитися з лікарем щодо збагачення свого раціону редькою.
Коли підвищена температура тіла, організм втрачає багато рідини і, як наслідок, зневоднюється. Це вельмо небезпечно: уповільнюється кровообіг, згущується кров, можуть утворитися тромби, знижується тиск, а пульс - стати рішим та уривчастим. Симптоми такого стану - жар, запаморочення, втрата апетиту, нудота, розлад шлунку, млявість, слабкість, блювання...
Якщо до вас постійно чіпляються нежить, кашель, вірусні інфекції, менше вживайте цукру - одно з ворогів імунної системи. Їжте побільше риби, відварюючи її з додаванням олії. Візьміть за правило приймати щоденно по одній столовій ложці риб'ячого жиру. Ваш раціон повинен включати овочі жовтого та темно-зеленого кольорів, і тричіна день - свіжі фрукти. Регулярно приймайте вітамін C. Не забувайте й про цинк, який зміцнює щитовидну залозу, - в день достатньо однієї столової ложки масла.